Welkom in onze winkel!

Alcoholvrij bier Mikkeler – Henry & his science

 2,60 Incl.BTW

Uitverkocht

“We werken al drie jaar intensief samen met onze solide Belgische medewerker De Proefbrouwerij aan de ontwikkeling van unieke alcoholvrije bieren. Het creëren van een geweldig alcoholvrij bier met veel smaak van onze eigen giststam mikkellensis, is het tijdelijke hoogtepunt van dit werk”, zegt CEO en oprichter van Mikkeller, Mikkel Borg Bjergsø. “Het is best cool om onze eigen giststam te hebben. Dit betekent ook dat andere brouwerijen de gist kunnen kopen en voor hun brouwsels kunnen gebruiken om ze de karakteristieke mikkellensis-smaak te geven”, legt hij uit.

De Vlaamse Primitief Henry and the Science is een voorbeeld van een ‘Vlaamse Primitieve’ stijl, waarbij de specifieke giststam, mikkellensis, een typisch passievruchtaroma geeft aan een alcoholvrij bier. De Proefbrouwerij deponeerde de naam ‘Vlaamse Primitief’ als merk. De Vlaamse Primitieven waren schilders, die een nieuwe sfeer in de schilderkunst brachten, vergelijkbaar met wat De Proefbrouwerij doet met bio-aroma’s in bier. In de recepten van de ‘Vlaamse Primitief’ kiest de brouwer grondstoffen die de body van het bier ondersteunen, maar geen specifieke overweldigende, herkenbare aroma’s geven. Het is voornamelijk een neutrale pilsmout, vergezeld van enkele andere neutrale granen zoals tarwe, rogge, haver, enz. Er worden dus geen gekarameliseerde of geroosterde granen gebruikt. Er zijn geen kruiden en de keuze/dosering van hop is zo gekozen dat ze niet herkenbaar zijn in aroma, en niet meer dan 10 EBC (een lichte kleur) aan het bier geven. “Het belangrijkste doel is om de consument te laten zien hoe de micro-organismen het bier beïnvloeden.

De bieren van de Vlaamse Primitieven kunnen fruitig of funky zijn en gaan vaak gepaard met melkzuur of azijnzuur, waardoor je de indruk kan wekken ‘een huwelijk tussen bier en limonade’ te drinken. De bieren zijn alcoholarm, aangenaam en makkelijk drinkbaar voor een algemene consument publiek”, vertelt Dirk Naudts, eigenaar van De Proefbrouwerij.

Er zijn nog geen beoordelingen.

Een beoordeling toevoegen

Wees de eerste om “Alcoholvrij bier Mikkeler – Henry & his science” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorie:
Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.